Kevytyrittäjyys madaltaa työllistymisen kynnystä

Esimerkkinä ukko.fi palvelun mahdollisuudet myös ukrainalaisille tai kenelle tahansa suomalaisen henkilötunnuksen omaavalle.

Light Entrepreneurship and Private Trader | UKKO.fi

Всегда стоит пробовать- с собственным ОГРН или без него (ukko.fi)

Kaikki tämä sen jälkeen, kun henkilö on saanut suomalaisen henkilötunnuksen. Käytännössä myös suomalaisen pankkitilin avaaminen helpottaa käytännön asiointia.

  1. Ukrainalainen henkilö luo tunnuksen ukko.fi palveluun
    1. Palvelun tarjoaja pystyy tarvittaessa neuvomaan rekisteröityjää (kevytyrittäjää) tällä hetkellä englanniksi ja venäjäksi, suomen kielen lisäksi
  2. Palvelun tarjoaja (ukko.fi) hakee henkilölle verokortin tähän palveluun.
  3. Uuden kevytyrittäjän on tärkeää sopia palveluiden hinnoista selkeästi, tekeekö töitä suoritekorvauksella €/kpl, €/määritelty työ tai euroa / tunti perusteisesti.
  4. Laskutettavasta työstä menee aina arvonlisävero työtehtävän alan mukaisesti eli käytössä ei ole ns. alarajahuojennusta! Arvonlisäveroa menee ensimmäisestä laskutettavasta eurosta alkaen.
  5. YEL maksuvelvollisuus riippuu vuosi ja/tai kuukausilaskutuksesta. Mikäli neljän (4) kuukauden laskutus on keskimäärin yli 672 euroa, lähtee tästä automaattinen muistutus kevytyrittäjälle, että nyt pitää laittaa YEL-vakuutus kuntoon, mikä onnistuu tämän palvelun kautta.

Työn hinnoittelussa tämä laskuri auttaa hahmottamaan paljonko täytyy laskuttaa, että kevytyrittäjä pääsee itse haluamaansa tuloon. Tästä löytyy myös tuolta sivustolta erilaisia ohjeita ja vinkkejä.

Oman työn hinnoittelu – 7 vinkkiä joilla tienaat enemmän | UKKO.fi

Laskuri suomeksi:  Kevytyrittäjän tulolaskuri – UKKO.fi

Light entrepreneur’s income calculator:

https://www.ukko.fi/en/lightentrepreneurship/light-entrepreneurs-income-calculator/

Калькулятор доходов индивидуального предпринимателя

Калькулятор доходов индивидуального предпринимателя – UKKO.fi

Similar Posts