Jouttikallio

Maakunnan parhaat teollisuustontit

Jouttikallio sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla. Nopeat yhteydet etelän suuntaan, koska Seinäjoen Itäiselle ohikulkutielle matka-aika reilu 10 minuuttia. Jouttikallio on tulevaisuuden kasvava teollisuusalue. Mahtavien yhteyksien, uudistettavan ja nopeutuvan valtatie 19 varrelta. Valtatielle tulevat hyvät liittymät mahdollistavat raskaanliikenteen sujuvan liikkumisen. Vaikka alueen kaavoitus on kesken voimme jo myydä tontteja ja rakentamaan pääsee nopealla aikataululla.
Härmänmaan alueen vahva teknologiateollisuuden verkosto on aivan “käden ulottuvilla” sekä Seinäjoen seudun logistiset mahdollisuudet. Alueen kallioperäinen maasto on helposti rakennettavissa. Tämä säästää merkittävästi perustamiskuluissa.
Valittavissa on tontteja aina 3000 m2:sta useisiin hehtaareihin. Ota yhteyttä, niin katsomme paikan sinun yrityksellesi parhaiden yhteyksien varrelta.

Lapua kuuluu alueseen, johon on mahdollista saada 20 % investointitukea uuden toimitilan rakentamiseen.

Alueen yrityksiä

NAMMO LAPUA OY

UNICO on suomalainen joustinvuoteita ja sohvia valmistava kolmannen sukupolven perheyritys, jonka juuret ulottuvat 1950-luvulle.

Sohvatuotantomme muuttoon ja sijoittumiseen Lapuan Jouttirinteeseen kesällä 2015 vaikuttivat tarpeisiimme muokattavissa ollut tilakokonaisuus ja toimintamme kannalta hyvä logistinen sijainti.

Kaikilla UNICO-tuotteilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlipputunnus. Kotimaiset raaka-aineet ja omilla tehtailla tehty käsityö ovat erittäin tärkeässä roolissa Unico Finland Oy:n toiminnassa. Otamme mielellämme naapurustoon uusia, tuotantoomme soveltuvia raakaaineita toimittavia yrityksiä.
Ari Uusi-Hakala, Kehitysjohtaja

LAPUA-KETJUT OY

Valmistamme Jouttikalliolla kuljetinketjuja metsä- ja lämpövoimateollisuudelle mm. puun käsittelyyn ja kiinteän polttoaineen syöttöjärjestelmiin. Valmistus on metallintyöstöä eri muodoissaan, kuten lävistämistä, hitsaamista ja lastuavaa työstöä.

 Vahvuutenamme on täysin kotimainen valmistus ja aktiivinen toiminta asiakaskunnassa. Tehdas työllistää suoraan noin 60 henkeä. Lisäksi käytämme laajasti alihankintaa mm. hitsaukseen ja lämpökäsittelyyn. 

Jouttikalliolla on erinomainen sijainti mm. hyvien liikenneyhteyksien ansiosta. Alueelle sopisi hyvin teollisuuden palveluita tarjoavat toimijat, esimerkiksi kunnossapitoon ja alihankintaan.

Tuomas Luoma, Toimitusjohtaja
www.lapua-ketjut.fi

Alueella toimii edellisten lisäksi jo seuraavat yritykset:

Jouttikallion teollisuusalue kasvaa uuden kaavoituksen myötä

  • 200 ha alueen lisäkaavoitus meneillään. Tontteja jo ostettavissa
  • Voit vaikuttaa tonttikokoon
  • Mahdollisuus nopeaan rakentamiseen
  • Lapuan kiinteistövero on alhainen vain 1,05 %

Valtatien 19 itäpuolella sijaitsevalla raskaan teollisuuden mahdollistavalla Jouttikalliolla on jo nyt teollisuuden käytössä 115 ha.

Jouttikallion saavutettavuutta tulee entisestään lisäämään valtatie 19 perusparannus välillä Lapua-Seinäjoki. Jouttikallion sisääntulotiet uudistuvat ja mahdollistavat alueelle kulun entistä jouhevammin

Lapualla on runsaasti teollisuutta, joka neljäs työpaikka on teollisuudessa. Lapua on merkittävä metalli- ja teknologiateollisuuden sekä hyvinvointialan keskittymä. Lapualla on erityisesti panostettu energiateollisuuteen ja Lapualle on muodostunut merkittävä energia-alan keskittymä.

Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavan mukaan Jouttikalliolle sijoittuu mm. teollisuuden kehittämisen kohdealue ja alueen läpi kulkee VT 19 Lapua – Seinäjoki. Asemakaavoitettua aluetta Jouttikallion teollisuusalueella on jo nyt yli 115 ha. Alueelle kaavoitetaan parhaillaan lisää kalliopohjaista teollisuusaluetta.

Nimi
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kiviniemi

Jouttirinne

Jouttikallio

Alanko

NovaPark

Honkimetsä Etelä

Honkimetsä Itä

Simpsiö Outdoor Resort