Simeko Oy

Konepaja- ja asennuspalveluita

Tapaan Lapuan Hellanmaalla sijaitsevan SiMeKo Oy:n toimitusjohtajan, Esa Sillanpään, aurinkoisena kevätpäivänä yrityksen hallilla. Yritystoiminnan perheessä on aloittanut jo Esan isä seitsemänkymmentäluvulla kaivinkoneurakoitsijana.

SiMeKo on aloittanut toimintansa vuonna 2000, ja matkan varrelle tähän päivään saakka mahtuu paljon. Metallialan alihankinta työtä, koneurakointia nostureilla ja kaivinkoneilla, teollisuuden koneiden ja laitteiden valmistusta sekä asennusta. Urakat suurenivat ja vuonna 2015 yritys rakensi nykyisen 1000 m2 hallin suurien rakenteiden kokoamiseen. Kokonaisvaltaisimmat urakat alkoivat metsän kaadolla ja maanrakentamisella päättyen toimivan viljankäsittelylaitoksen luovutukseen.

Nykyään yritys on keskittynyt koneurakointiin, teräsrakenteiden tekoon ja teollisuuden asennuksiin. Koneurakoinnissa on käytössä muun muassa 28 tonnimetrin nosturi. Teräsrakenne voi painaa 100 kg tai olla 30 000 kg kokonaisuus. Valmiuden tehdä isoja rakenteita osoittaa esimerkiksi hallista löytyvä vannesaha, jonka rataan sopii jopa IPE600 kokoinen teräspalkki.

Suoraan asiakkaille tehtävien urakoiden lisäksi Esaa kiinnostaa alihankintatyö osana alihankintaverkostoa. Esa kertoo mielellään keksivänsä ja suunnittelevansa uusia ratkaisuja projekteihinsa. Hän kuvaakin lähestyvänsä uusia projekteja hyvin ratkaisukeskeisesti. Hymyssä suin Esa kertoo työkalupakissaan lukevasta tekstistä: ”monialainen palveluyritys”.

Teksti: Jani Ketola

Simekon toimitilat Hellanmaassa

Simeko Oy

Esa Sillanpää
Hellanmaantie 305
62130 HELLANMAA
+358 40 5950 609
[email protected]
www.simeko.fi