You are currently viewing Paukun Puoti

Paukun Puoti

Paukun Puoti

Yrittäjien tuurausapua kehittäneestä hankkeesta kipinänsä saanut YritysJeesi osuuskunta on pyörittänyt Lapuan kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa Paukun Puoti -museokauppaa helmikuusta 2017. Puodilla työskentelevät Outi Veija, Maarit Honkonen, Sini Karjalainen ja Anna-Kaarina Perko. Monipuolinen taustaosaaminen näkyy ja kuuluu puodissa: paikat ovat siistit, tarjonta houkuttelevasti esillä ja useimmilla tuotteilla mieltä kiehtova tarina kerrottavaksi.

Puoti palvelee paitsi taidemuseon ja alueen muiden toimijoiden lipunmyyjänä, ennen kaikkea kulttuurikeskuksen alueella huokuvan lapualaisen historian tuotteistajana. Paukun Puodissa hyödynnetään Eteläpohjalaisuuden vahvoja mielikuvia herättävää brändiä, sopiva pilkahdus silmäkulmassa. Tämä auttaa tuotteiden myymisessä paitsi entisille ja nykyisille lapualaisille, myöskin eri puolilta Suomea ja maailmaakin saapuville turisteille.

Tarinoiden antaminen tuotteille on Paukun Puodin yrittäjien erityistä osaamisaluetta. Esimerkiksi puodissa kaupan oleva taloudenhoitaja Jennyn mukaan nimetty kahvia on paljon elämyksellisempää juoda, kun kuulee miksi neiti on saanut nimensä alueen historiaan. Eteläpohjalaisesta mentaliteetista kertovat kortit tai vaikkapa rehti karkkipussi Salmiakkipaukku ovat omiaan menemään kaupaksi koska ne sopivat maisemaan kuin nenä päähän. Nykyaikaisessa kuluttajakäyttäytymisessä tarinankerronta vaikuttaa suotuisasti kaupankäyntiin ja tämän seikan puodin pitäjät hyödyntävät vahvalla tavalla.

Paukun Puodin yrittäjät haluavat kehittää toimintaansa jatkuvasti. Selkeä seuraava askel onkin tuotteiden ostamisen tekeminen mahdollisimman helpoksi. Tämä näkyy paitsi erilaisien maksuvaihtoehtojen monipuolisuutena, myöskin esimerkiksi siinä että tuotteet voi tulevaisuudessa tilata myös verkkokaupasta.

Kannattaa pistäytyä puotiin kun seuraavan kerran liikut Vanhan Paukun alueella – tai lähteä reissuun varta vasten!

Paukun Puoti

Museokauppa Paukun Puoti
Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Lapuan Taidemuseo
Kauppakatu 23
62100 Lapua

www.paukunpuoti.fi