Oppisopimuskoulutusta maahanmuuttajille

STEP-koulutuksen Lapuan kampus tarjoaa maahanmuuttajataustaisille henkilöille mahdollisuuden suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon tai niiden osia oppisopimuskoulutuksena. STEP-koulutuksen Lapuan kampuksella voi suorittaa lastenohjaajan, nuoriso- ja yhteisöohjaajan ja koulunkäynnin ohjaajan tutkintoja. Keväällä 2023 STEP-koulutuksessa käynnistyy maahanmuuttajille suunnattu hoiva-avustajan koulutus. Maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille tarjotaan mm. suomen kielen opintoja ammatillisten opintojen rinnalla. Oppilaitos on kiinnostunut uusista opiskelijoista sekä haluaa auttaa ulkomaalaisia kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja saamaan ammatin. STEP-koulutus aloittaa mielellään yhteisen työn kasvatus-, hoiva- ja ohjausalan työnantajien kanssa.

Haluamme tässä vaiheessa tiedustella, että onko teidän työyhteisössänne tutkintoa vailla olevia maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä tai potentiaalisia työnhakijoita? Tarvitseeko henkilökuntanne lisäkoulutusta tai haluatteko saada lisää osaavaa henkilökuntaa kouluttamalla oppisopimuksella?

STEP-opiston opetuskieli on suomi, joten opiskelijalla tulee tietysti olla sellainen kielitaito, jolla opinnot ovat mahdollista suorittaa. Kielitaidon tasoa oppisopimuksessa arvioi yleensä työnantaja ja opettaja. Mikäli maahanmuuttajataustaisella potentiaalisella opiskelijalla on riittävä kielitaito ja hän on sopinut oppisopimustyösuhteesta työnantajan kanssa (tai hänellä on jo työpaikka, missä opinnot voidaan suorittaa), voidaan aloittaa oppisopimuksen suunnittelu. Mikäli havaitaan, että mahdollisen opiskelijan kielitaito ei vielä ole riittävä, mutta kiinnostusta opintoihin olisi, niin voidaan yhdessä pohtia sopivin opiskelumuoto, jotta suomen kielen oppiminen ja työssäkäynti onnistuu.

Mikäli olette kiinnostuneita työntekijöiden palkkaamiseen oppisopimuksella, voidaan järjestää työantajille sekä potentiaalisille opiskelijoille oppisopimus-infotilaisuus STEP-opistolla.

Pyydämme vastaamaan tähän kyselyyn: https://forms.gle/SNjVW48gaSzP2HW19, mikäli haluatte saada lisää tietoa oppisopimuksesta ja/ tai teillä on potentiaalisia opiskelijoita tai olette valmis palkkaamaan maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä oppisopimuksella. 

Saatuja vastauksia ja yhteystietoja ei julkaista eikä luovuteta kolmansille osapuolille. Kyselyn tarkoituksena on selvittää, kuinka monta työnantajaa on kiinnostunut palkkaamaan maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä oppisopimuksella. Kyselyn tuloksena arvioidaan mm. tiedotustilaisuuksien tarvetta. 

Viestiä saa jakaa eteenpäin potentiaaliselle kohderyhmälle.

Lisätietoa:
Anne Hautala, koulutuspäällikkö, STEP-koulutus, 040 480 8964, [email protected]

Mariia Matveeva, maahanmuuttokoordinaattori, Welcome2EP (Lapua, Kauhava), 0406117613, [email protected]

Similar Posts