Lapuan kaupunki kartoittaa asukkaiden ja yritysten tarpeita valokuituun

Lapuan kaupunki selvittää alueensa nettiyhteystarpeita mahdollista valokuiturakentamista koskien. Toimivat nettiyhteydet ovat yksi kaupungin vetovoimatekijä. Kun yhteydet ovat kunnossa, se lisää asukkaiden viihtyvyyttä ja mahdollisuuksia opiskella ja tehdä etätöitä sekä tukee yritysten toimintaa ja mahdollisuuksia. Hyvät yhteydet lisäävät nykyisten asukkaiden ja yritysten halukkuutta pysyä paikkakunnalla sekä houkuttelevat uusia ihmisiä muuttamaan tai perustamaan yrityksiä kaupunkiin.

Lapuan kaupunginjohtaja Satu Kankareen mukaan Lapua haluaa olla elinvoimainen ja vetovoimainen kaupunki. Nykyaikaisen kaupungin yksi suuri elinvoimatekijä on hyvät nettiyhteydet.

– Toimiva netti on tärkeä niin maataloudessa kuin muussakin yritystoiminnassa. Kotitalouksissa ihmiset käyttävät nettiä asiointiin, viihteeseen sekä työhön ja opiskeluun. Netistä on tullut tärkeä osa ihmisten perustoimintoja, toteaa Kankare. #parastaasukkaille

Elinkeinotoimenjohtaja Jouko Vuolle kannustaa asukkaita ja yrittäjiä vastaamaan kaupungin valokuitukartoituskyselyyn.

–Haluamme kysyä asukkaidemme ja yrityksiemme mielipidettä valokuidusta. Vastaamalla kyselyyn autat kaupunkia kartoituksessa ja annat kaupungille tärkeää tietoa tämän hetken tarpeista. Jos olet sekä asukas, että yrittäjä Lapualla, kyselyyn kannattaa vastata kahdesti, selventää Vuolle. #parastayrittäjille #parastayrityksille

Valokuitu on nykyaikainen kiinteä yhteys, joka mahdollistaa vakaan ja luotettavan nettiyhteyden niin kotitalouksiin, yritystoimintaan ja maatalouden tarpeisiin. Valokuidun vahvuudet ovat sen häiriöttömyydessä, nopeudessa sekä tiedon käsittelykyvyssä.

Pääset vastaamaan valokuitukyselyyn osoitteessa www.tinyurl.com/lapuakuitukysely

Vastausaikaa kyselyyn on sunnuntaihin 13.6.2021 saakka, mutta kannattaa vastata heti ettei unohdu!

Jos sinulla on aiheesta kysyttävää, voit olla yhteydessä:

Jouko Vuolle
puh. 044 438 4050
email: jouko.vuolle(at)lapua.fi