Jouttikallio

  • Kunnossapitopalvelu
  • Hitsauspalvelut
  • Lämpökäsittelypalvelut

Valtatien 19 itäpuolella sijaitsevalla raskaan teollisuuden mahdollistavalla Jouttikalliolla on jo nyt teollisuuden käytössä 115 ha.

Lapualla teollisuutta on runsaasti, joka neljäs työpaikka on teollisuudessa. Teollisuuden rakennusluvat ovat keskittyneet vuoden 1995 jälkeen keskustaan ja sen lähialueille mm. Honkimetsään ja Jouttikalliolle, muutamia teollisuusrakennuksia on syntynyt myös kyliin.

Muun maakunnan mukana Lapua on merkittävä elintarviketeollisuuden, metalli- ja teknologiateollisuuden sekä hyvinvointialan keskittymä. Lapualla on erityisesti panostettu energiateollisuuteen ja Lapualle on muodostunut merkittävä energia-alan keskittymä. Paikkakunnalla on myös energia-alan kehittämisyhtiö Thermopolis Oy.

Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavassa luodaan tulevaisuuden linjauksia koko maakuntaa koskevalle maankäytölle. Maakuntakaava ohjaa kuntien yleis- ja asemakaavoitusta. Maakuntakaavan mukaan Lapua on seutukuntakeskus. Jouttikalliolle sijoittuu mm. teollisuuden kehittämisen kohdealue ja alueen läpi kulkee VT 19 Lapua – Seinäjoki. Asemakaavoitettua aluetta Jouttikallion teollisuusalueella on jo nyt yli 115 ha. Alueelle on tulossa lisää kalliopohjaista teollisuusaluetta 20 ha.

Alueen yrityksiä

NAMMO LAPUA OY

Nammo Lapua Oy valmistaa keskisytytteisiä pienikaliiperisia patruunoita ja komponentteja urheilu-, metsästys- ja ammattikäyttöön. Lapua® on yksi alan arvostetuimmista tuotemerkeistä ja huippuampujien valinta ympäri maailman. Tuotteita myydään jälleenmyyjien ja maahantuojien kautta yli 60 maahan. Päävientialueet ovat Keski-Eurooppa ja Pohjois-Amerikka.

Vuonna 1923 perustettu tehdas on toiminut Jouttikalliolla neljän vuosikymmenen ajan ja työllistää 160 henkilöä. Nammo Lapua Oy on ollut osa kansainvälistä Nammo-konsernia vuodesta 1998. 

Kansainvälisyys, korkea teknologinen osaaminen ja laaja tuotevalikoima ovat Nammon menestystekijöitä.

LAPUA-KETJUT OY

Valmistamme Jouttikalliolla kuljetinketjuja metsä- ja lämpövoimateollisuudelle mm. puun käsittelyyn ja kiinteän polttoaineen syöttöjärjestelmiin. Valmistus on metallintyöstöä eri muodoissaan, kuten lävistämistä, hitsaamista ja lastuavaa työstöä.

 Vahvuutenamme on täysin kotimainen valmistus ja aktiivinen toiminta asiakaskunnassa. Tehdas työllistää suoraan noin 60 henkeä. Lisäksi käytämme laajasti alihankintaa mm. hitsaukseen ja lämpökäsittelyyn. 

Jouttikalliolla on erinomainen sijainti mm. hyvien liikenneyhteyksien ansiosta. Alueelle sopisi hyvin teollisuuden palveluita tarjoavat toimijat, esimerkiksi kunnossapitoon ja alihankintaan.

Tuomas Luoma, Toimitusjohtaja