200 ha

Jouttikallio

Maakunnan parhaat teollisuustontit

Jouttikallion teollisuusalue kasvaa uuden kaavoituksen myötä

Jouttikallio sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla. Nopeat yhteydet etelän suuntaan, koska Seinäjoen Itäiselle ohikulkutielle matka-aika reilu 10 minuuttia. Jouttikallio on tulevaisuuden kasvava teollisuusalue. Mahtavien yhteyksien, uudistettavan ja nopeutuvan valtatie 19 varrelta. Valtatielle tulevat hyvät liittymät mahdollistavat raskaanliikenteen sujuvan liikkumisen. Vaikka alueen kaavoitus on kesken voimme jo myydä tontteja ja rakentamaan pääsee nopealla aikataululla.

Härmänmaan alueen vahva teknologiateollisuuden verkosto on aivan “käden ulottuvilla” sekä Seinäjoen seudun logistiset mahdollisuudet. Alueen kallioperäinen maasto on helposti rakennettavissa. Tämä säästää merkittävästi perustamiskuluissa.

Valittavissa on tontteja aina 3000 m2:sta useisiin hehtaareihin. Ota yhteyttä, niin katsomme paikan sinun yrityksellesi parhaiden yhteyksien varrelta.

Lapua kuuluu alueseen, johon on mahdollista saada 20 % investointitukea uuden toimitilan rakentamiseen

Listietoja antaa

[email protected] 044 4384015

Tai

jouko.[email protected] 044 4384050

[email protected] 044 4384631

 • 200 ha alueen lisäkaavoitus meneillään. Tontteja jo ostettavissa
 • Voit vaikuttaa tonttikokoon
 • Mahdollisuus nopeaan rakentamiseen
 • Lapuan kiinteistövero on alhainen vain 1,05 %
 • Alueelle soveltuvat loistavasti esimerkiksi seuraavien alojen yritykset
 • Kunnossapitopalvelu
 • Hitsauspalvelut
 • Lämpökäsittelypalvelut
 • Tavaraterminaalit
 • Datacenterit
 • Kierrätystoiminta
 • Kaikki teollinen toiminta, joissa kulkuyhteydet ovat tärkeät

Valtatien 19 itäpuolella sijaitsevalla raskaan teollisuuden mahdollistavalla Jouttikalliolla on jo nyt teollisuuden käytössä 115 ha.

Jouttikallion saavutettavuutta tulee entisestään lisäämään valtatie 19 perusparannus välillä Lapua-Seinäjoki. Jouttikallion sisääntulotiet uudistuvat ja mahdollistavat alueelle kulun entistä jouhevammin

Lapualla on runsaasti teollisuutta, joka neljäs työpaikka on teollisuudessa. Lapua on merkittävä metalli- ja teknologiateollisuuden sekä hyvinvointialan keskittymä. Lapualla on erityisesti panostettu energiateollisuuteen ja Lapualle on muodostunut merkittävä energia-alan keskittymä.

Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavan mukaan Jouttikalliolle sijoittuu mm. teollisuuden kehittämisen kohdealue ja alueen läpi kulkee VT 19 Lapua – Seinäjoki. Asemakaavoitettua aluetta Jouttikallion teollisuusalueella on jo nyt yli 115 ha. Alueelle kaavoitetaan parhaillaan lisää kalliopohjaista teollisuusaluetta.

Alueen yrityksiä

NAMMO LAPUA OY

Nammo Lapua Oy valmistaa keskisytytteisiä pienikaliiperisia patruunoita ja komponentteja urheilu-, metsästys- ja ammattikäyttöön. Lapua® on yksi alan arvostetuimmista tuotemerkeistä ja huippuampujien valinta ympäri maailman. Tuotteita myydään jälleenmyyjien ja maahantuojien kautta yli 60 maahan. Päävientialueet ovat Keski-Eurooppa ja Pohjois-Amerikka.

Vuonna 1923 perustettu tehdas on toiminut Jouttikalliolla neljän vuosikymmenen ajan ja työllistää 160 henkilöä. Nammo Lapua Oy on ollut osa kansainvälistä Nammo-konsernia vuodesta 1998. 

Kansainvälisyys, korkea teknologinen osaaminen ja laaja tuotevalikoima ovat Nammon menestystekijöitä.

www.nammo.com/location/lapua

LAPUA-KETJUT OY

Valmistamme Jouttikalliolla kuljetinketjuja metsä- ja lämpövoimateollisuudelle mm. puun käsittelyyn ja kiinteän polttoaineen syöttöjärjestelmiin. Valmistus on metallintyöstöä eri muodoissaan, kuten lävistämistä, hitsaamista ja lastuavaa työstöä.

 Vahvuutenamme on täysin kotimainen valmistus ja aktiivinen toiminta asiakaskunnassa. Tehdas työllistää suoraan noin 60 henkeä. Lisäksi käytämme laajasti alihankintaa mm. hitsaukseen ja lämpökäsittelyyn. 

Jouttikalliolla on erinomainen sijainti mm. hyvien liikenneyhteyksien ansiosta. Alueelle sopisi hyvin teollisuuden palveluita tarjoavat toimijat, esimerkiksi kunnossapitoon ja alihankintaan.

Tuomas Luoma, Toimitusjohtaja
www.lapua-ketjut.fi

Alueella toimii edellisten lisäksi jo seuraavat yritykset:

Kuusakoski Oy

Lapuan Betoni

M&M Klemettilä Oy

Unico Finland Oy

E-P:n Rakennus ja maalaus

Pohjanmaan Ekonomitoimisto

Kuriiripalvelut O Lampinen