Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit on pellava- ja villakutomo, jonka kudonta- ja materiaalitaitoja on hiottu huippuunsa vuosikymmeniä. Kansainvälisten menestystuotteiden takana ovat huippusuunnittelijat, ammattitaitoinen henkilökunta, uusin kudontatekniikka, tuoteinnovaatiot sekä vastuullinen asenne ympäristöön ja ihmisiin. Oma kutomo on Lapuan Kankureiden toiminnan sydän, ja yrityksen intohimona on maailman parhaiden tekstiilien kehittäminen.

Lapuan Kankureilla on rohkeutta kehittää täysin uutta ja investoida omaan tuotantoon. Viime vuosina yritys on investoinut uuteen ja monipuolisempaan tuotantokapasiteettiin ja toteuttanut mittavien kone- ja laiteinvestointien lisäksi useita isoja rakennusinvestointeja Lapualla. Uuden logistiikkakeskuksen lisäksi Lapuan Kankurit on investoinut yli kaksi miljoonaa euroa uuteen viimeistelylaitokseen ja villakehräämöön. Yrityksen rakentama ainutlaatuinen teollisten villatekstiilien jatkuvatoiminen viimeistelylaitos antaa mahdollisuuden olla suunnannäyttäjänä myös suomalaisen lampaanvillan vastuullista hyödyntämisessä.

Taatakseen koko tuotantoketjun jäljitettävyyden Lapuan Kankurit aikoo tulevaisuudessakin pitää koko toiminnan langasta valmiiksi tuotteeksi saakka omissa ja sidosryhmiensä käsissä. Lapuan Kankurit käyttää vain luonnollisia raaka-aineita. Yritys tietää, mistä sen käyttämät materiaalit tulevat ja tuntee jokaisen työvaiheen langasta tuotteeksi. Näin syntyy lopputulos, josta voi olla ylpeä. Taidokas jacquard-kudonta ja materiaalitaitojen hiominen huippuunsa ovat perheyrityksessä sukupolvien oppimisen tulos.

Oma kutomo, sen monipuolinen laitteisto ja nuoret, ennakkoluulottomat taitajat sekä vuosikymmenien kokemuksen omaavat ammattilaiset mahdollistavat jokapäiväisen tuotekehityksen. Huippudesign kudotaan Lapualla, keskellä pohjalaista lakeutta.

Lapuan Kankurit Oy

Jaana Hjelt
puh. 050 338 1993
[email protected]
www.lapuankankurit.fi