Saarenpää Oy

Saarenpää Oy

Lapualla IKH-ketjussa työkalukauppaa tekevä Saarenpää Oy vietti huhtikuussa 2018 uuden laajennusosan avajaisia. Yksinyrittäjänä toiminnan aloittanut Miika Saarenpää ja vaimonsa Maria työllistävät nykyään itsensä mukaan lukien kaudesta riippuen koko yrityksenä n.10-15 henkilöä. Toimitilojen laajentaminen on ollut toiminnan kehittämisen kannalta jo pidempään tapetilla, mutta lopullinen päätös projektin aloittamisesta tehtiin edeltävänä talvena alueen kaavamuutoksen ja naapureiden välisten tonttikauppojen valmistumisten myötä. Riskiä on pakko ottaa, vaikka varmuutta sen kantavuudesta ei koskaan etukäteen olekaan. Miikan sanoin, ”Jos ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä olisi jäänyt palkkaamatta, firma olisi jo nurin”.

Palveleva työkalu- ja varaosaliike

Saarenpää Oy:n peruslaji on työkalujen, -vaatteiden ja kiinnitystarvikkeiden sekä työkoneiden ja traktoreiden varaosien myynti. Myymälät Lapualla ja Alajärvellä panostavat palveluun ja tuotteiden nopeaan saatavuuteen – hyllytavarana löytyy molemmissa liikkeissä yli 15 000 tuotetta. Määrää pyritään kasvattamaan koko ajan kysynnän niin vaatiessa. Nyt pyrkimyksenä on saada nykyiset tuotelinjat mahdollisimman toimiviksi ja kattaviksi. Saarenpää Oy pyrkii keskittymään olennaiseen ja pysymään ydinalueellaan. Kilpailu on nykyään erittäin kovaa ja pärjätäkseen pitää olla paras tai ainakin kärkipäässä oman sektorinsa suhteen. Jos rönsyilee liikaa, käy niin, että hallittavuus helposti katoaa, eikä pysty täyttämään edellä mainittuja vaatimuksia. Maalima muuttuu mukaan lukien kaupan alalla kovaa vauhtia. Yritys pyrkii kasvamaan kannattavasti joka vuosi ja päivittämään toiminta- ja ajattelumalleja joka hetki tilanteen vaatimalla tavalla. Kasvu mahdollistaa taas uuden kasvun ja toiminta- ja ajattelumallien jatkuva tarkkailu pitää ajassa kiinni.

Kun avajaisista on kulunut pian kolme kuukautta, uutuuden viehätys on pikkuhiljaa alkanut katoamaan ja arki tasaantunut. Laajennus onnistui hienosti: toimitilat ovat nyt toimivat ja viihtyisät ja myyntikäyrät näyttävät hiukan jyrkimmiltäkin kuin mitä tähän vaiheeseen oltiin ennakoitu investointipäätöstä tehtäessä. Miika suositteleekin myös muille yrittäjille rohkeita, joskaan ei tyhmänrohkeita ratkaisuja ja uskoa tulevaan. Välillä pitää ottaa hiukan isompiakin loikkia, että pysyy pelissä mukana. “Satsaamalla yrityksen jatkuvaan kasvuun saa pidettyä myös oman motivaation kunnossa ja sitä kautta positiivinen kierre on valmis” Miika rohkaisee.

Saarenpää Oy

ALAJÄRVI
Teollisuustie 2
62900 ALAJÄRVI
Puh. 06-5572000

LAPUA
Metallitie 1
62100
Puh. 06-4332220

www.saarenpaaoy.fi